Alpinizem

Plezalni vodnik Begunjščica - ponatis
Ostenje Begunjščice je med bolj priljubljenimi plezalnimi območji predvsem v zimskem času, s prvo izdajo vodnička pa se je izkazalo, da vse več alpinistov na tem območju pleza tudi poleti.
Prva naklada vodnička je kmalu pošla, zato vas z veseljem obveščamo, da je izšel ponatis.
Plezalni vodnik Karavanke - Begunjščica je tako ponovno dostopen vsem ljubiteljem grap, dolgih opremljenih smeri, izobraževanju tečajnikov v alpinističnih šolah ...
V sklopu Gorniškega učnega centra na Zelenici bo omenjeni vodniček tudi "obvezen" del opreme vsakega, ki si bo želel bolje spoznati s številnimi smermi na tem območju.
Vodnik obsega 56 strani, v njem je zajeto celotno pobočje Begunjščice: od plezališča pri Bornovih tunelih do severozahodnega grebena (99 plezalnih smeri). Vključenih je 41 barvnih fotografij. Končni izdelek je velikosti formata A5, s plastificiranimi platnicami. Vodnik je primeren za uporabo na terenu, saj trde in plastificirane platnice preprečujejo vsakršno zvijanje in upogibanje listov. Vsekakor tudi lep izdelek za dopolnitev knjižne police z alpinistično literaturo.
Vodnik lahko dobite v Domu na Zelenici
ali naročite na:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. gsm 040 502 238.
Cena vodnika ostaja nespremenjena: 10 €
 
vodni-begunjscica-0 vodni-begunjscica-1 vodni-begunjscica-2    

 
 
ALPINISTIČNA ŠOLA 
pod okriljem Alpinističnega odseka pri PD Tržič poteka alpinistična šola v obliki predavanj, skupnih tur, vaj, tečajev preko celega leta. Vabljeni vsi, ki radi zahajate v gore in bi radi spoznali veščine hoje in plezanja v gorah.
Informacije Robert Vidic, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , gsm 041 830 064
AO Tržič - www.ao-trzic.si

Informacije

Planinski dom na Zelenici bo odprt od 01.10.2022 do 31.05.2023 od petka od 12h do nedelje do 16h, ter vse praznike in počitnice. Za skupine odpremo tudi v ostalih dneh. Vljudno vabljeni, ter srečni in varen korak!

Informacije/Booking:

Gorniški učni center:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Vodja GUC in gospodar:
Stanko Koblar
M: +386 40 627 808
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Dom na Zelenici:
T: +386 4 53 15 248

Oskrbnik: Aljoša Selko

LAVINSKI BILTEN